Actueel

 

Het is nu juli 2019 en er wordt hard gewerkt in Schagerbrug

Wij zijn destijds op13 april 2017 eigenaar geworden van het voormalige gemeentehuis in Schagerbrug. Hier is een lang proces aan vooraf gegaan waar de gedachte was om met behulp van de bank en mogelijke financiers het gebouw in eigen beheer te exploiteren. Dit was een spannende en inspirerende periode. Uiteindelijk lukte die opzet niet en zijn wij op zoek gegaan naar een investeerder. Die vonden wij begin dit jaar in de persoon van Ron Smit uit Schagen. Wij werden het met elkaar eens en verkochten de locatie aan Ron Smit met een huurcontract voor 10 + 10 jaar op zak.

De verbouwing van het pand

Ron is direct vanaf begin maart 2019 begonnen het pand geheel volgens onze wensen te verbouwen. Eerst is er binnen in een rap tempo bijna alles uitgesloopt. Vervolgens is een enigszins van de tekeningen afwijkende nieuwe indeling gemaakt waar wij beiden zeer content mee zijn. Op de begane grond zijn nu 39 appartementen ingedeeld met in elk appartement een eigen badkamer. Ron Smit heeft continue overleg met ons over de bouw en heeft met zijn inzicht in de bouw veel toegevoegd. Met de nodige verbeteringen in de uitvoering van de indeling en de keuze van de materialen tot gevolg.

De voortgang in de bouw

Deze verbouwing is een enorme klus aangezien alles nieuw moet worden aangelegd en geïnstalleerd voor 47 appartementen. Er zijn in april/mei al meteen overal nieuwe kunststof ramen met triploglas geïnstalleerd en aan de buitenzijde is direct alles in een mooie grijze kleur gezet. Binnen wordt hard gewerkt aan; de afwerking van de badkamers, de aftimmering van de wanden, het aanleggen van nieuwe riolering, het installeren van de vloerverwarmingen, het leggen van kilometers leiding voor elektra, water, de bekabeling van de domotica, dataverkeer etc.

Oplevering in fases

Wij zijn met de investeerder overeengekomen dat hij in 3 fases gaat opleveren. Dit stelt ons in staat in een beheerst tempo onze bewoners te verwelkomen, ons personeel op te leiden en te laten instromen. 
De eerste oplevering is direct de grootste. Dit betreft de linkervleugel met 3 groepswoningen met totaal 24 appartementen. Verder alle faciliteiten zoals entree, restaurant, de beautyshop, en ontvangstruimte. Tevens wordt dan ook onze dwaaltuin met wandelpaden, vijver met terrassen, buitenverlichting en camera’s voor 80% opgeleverd. Daarna volgt binnen een halfjaar de rechter vleugel met 15 appartementen en als laatste volgt de oplevering van de verdiepingen. Op de eerste verdieping komen ook 5 appartementen met huiskamer en op de tweede verdieping komen nog 3 appartementen. Dit is dan met elkaar de zesde groepswoning. Tevens komt er op bovenste verdieping een grote huiskamer, een kamer voor de slaapwacht, een toiletgroep met wasruimte.

Interieurstyliste

Wij hechten veel waarde aan de uitstraling van ons pand en hebben daarom opdracht gegeven aan Marjan Mooij van Mooij Zo Styling uit Dirkshorn om een zogenaamd “moodboard” te maken van alles wat met kleuren en vormen te maken heeft. Haar opdracht is dan ook relatief eenvoudig uitgedrukt met de gedachte dat niets mag lijken op een ziekenhuis of verpleeghuis. Wij denken bijvoorbeeld aan warme tinten en mooie vormen die ons pand ook een luxe uitstraling moeten geven en tegelijkertijd aangenaam en rustgevend.

Planning van Schagerbrug

Wij zullen in juli 2020 onze eerste 24 bewoners verwelkomen op onze locatie

Domotica

Wij zijn intensief bezig met het bepalen van welke domotica wij nodig hebben om de zorg die wij geven in veilige banen te kunnen leiden. Dit is een complex verhaal waarbij het om veel geld gaat. Er is ons bijvoorbeeld verzekerd dat er alleen al ca. 30 kilometer kabel in het pand nodig is om alle camera’s, software, telefoons voor de zorgmedewerkers, pc’s, hardware, bakens, wi-fi etc. met elkaar te verbinden. Hierover moeten wij ook nu beslissingen nemen zodat de leidingen wel op de juiste plek liggen.