Duofiets

Deze lente fietsen we vrolijk tegemoet, met onze prachtige duofiets. Geschonken door Ron Smit Tapijt en Gordijn Center uit Schagen. Met veel enthousiasme en vaak luid bellend, zoeven de bewoners tegenwoordig door de tuin. En wat is die tuin prachtig geworden. Dankzij de toegewijde vrijwilligers die hier vele uren tijd in steken. We genieten hier dagelijks met volle teugen van. Luierend, kuierend, of, met onze nieuwe aanwinst: fietsend!

Vijf woongroepen!

Vanaf 1 januari 2021 hebben we maarliefst 22 nieuwe collega’s bij ons team mogen verwelkomen. Allemaal ervaren en zeer gemotiveerde medewerkers die klaar staan om met zeer veel enthousiasme en toewijding voor de bewoners van Het Max Plazier Huis te zorgen. In een mooie mix van ‘oud’-medewerkers en splinternieuwe collega’s, zorgen we inmiddels al in vijf woongroepen voor 40 bewoners! Met ingang van 4 januari 2021 zijn namelijk ook de Iris en de Dahlia geopend. Hier ontdekken 16 nieuwe bewoners hoe het is om te wonen in een nieuwe omgeving, in een groep. En als je niet goed meer weet, of vergeet, dat je geheugen je in de steek aan het laten is, dan is het niet altijd makkelijk om te ontdekken dat alles anders is. Maar wanneer we dan samen de tijd nemen om uit te vinden wat er is, te praten over verwarrende gevoelens en soms samen wat stappen terug zetten, dan gaat het vaak wel weer. Dan maken we er samen maar het beste van. Wat regelmatig ook verrassend gezellig kan uitpakken. Met mooie gesprekken aan tafel, of samen lachen onder het genot van een advocaatje. En ook in januari zijn we buiten. In een dikke winterjas op het terras, met een winters zonnetje op je gezicht. Of samen onder de paraplu de hond uitlaten. Met een lach en een traan: we doen het samen. En dat voelt goed.

We zijn gestart!
Sinds 1 juli 2020 hebben wij onze deuren geopend voor de eerste bewoners. Dat is natuurlijk wennen. Voor de bewoners. Voor de medewerkers. “Wie bent u? ” “Ik kan niks vinden. ” “Waar ben ik ook alweer? ” Maar het is vaak ook heel erg fijn. We ontdekken mooie zitplekjes. Er ontstaan prille vriendschappen.

Het huis, de bewoners, de medewerkers: we beginnen voorzichtig aan elkaar te wennen. En zo, stap voor stap, ontstaat er iets heel bijzonders. Er ontstaat: een thuis.