Leven in vrijheid

 

Waarom vrijheid?

In Het Max Plazier Huis staat vooral vrijheid in het leven van nu voorop in ons beleid, vrijheid in het leven met een dementie.

Wij geloven sterk in het feit dat de vrijheid om naar buiten te kunnen gaan voor de mens die aan dementie lijdt hen enorm goed doet. Buiten is er bij ons ook een weldaad van rust, ruimte en natuur. Uiteindelijk is er ergens een heg of hek waardoor de bewoner voor zijn/haar eigen veiligheid niet verder kan. Maar dwalen of gewoon rondlopen in een klein bos op wandelpaden, meehelpen in de moestuin, schapen en kippen houden of gewoon ergens bij een zitje uitrusten en wegdromen, dat kan bij ons allemaal.

Veiligheid om vrij te kunnen leven en dwalen

Vrij zijn is niet alleen kunnen dwalen door de tuinen maar ook de gezelligheid zoeken in het bruine kroegje met een kop koffie of iets gaan doen in het restaurant of het theater. Voor het Max Plazier huis is vrijheid belangrijk. Wij realiseren ons dat die vrijheid ook veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Het is bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat een bewoner in zijn pyjama in de winter buiten loopt en het verzorgende team dat net niet ziet. Om deze risico’s zo klein mogelijk te houden hebben wij ons pand uitgerust met veel camera’s en andere domotica maar er zijn ook verschillende veiligheidsprotocollen opgesteld. Wij hechten veel waarde aan ons “in vrijheid leven” denken dat dit ook betekent dat er geen leefcirkels voor bewoners zijn en er geen polsbandjes met “tags” worden omgedaan.

Kwaliteit van leven

Al deze vrijheid moet er vooral toe leiden dat de kwaliteit van leven optimaal is voor onze bewoners.