Leven in vrijheid

Wij geloven dat onze bewoners alle vrijheid moeten ervaren om naar buiten te gaan, geen deuren op slot. Wanneer de voordeur van de groepswoning niet het einde van het dagelijkse leefgebied vormt, voegt die open deur veel toe aan het leven met dementie. In de groepswoningen en buiten heerst vooral rust. Maar voor wie dit wil en daar behoefte aan heeft is er meer te beleven.

Appartementen en gezamenlijke woonkamers

De 6 woongroepen dragen bloemen-namen: Lelie, Krokus, Narcis, Dahlia, Iris en Tulp. Iedere woongroep biedt ruimte aan 8 persoonlijke appartementen en 1 gezamenlijke woonkamer waar we met elkaar koken, eten en de dag beleven. Elke bewoner heeft een eigen appartement met eigen badkamer en keukenblok. Het appartement wordt volledig naar eigen smaak ingericht, met eigen meubels. Een eigen vertrouwd plekje. Maar ook in de gezamenlijke huiskamers in de eigen woongroep is mogelijk nog ruimte voor dat eigen dressoir, die waardevolle foto of de vogelkooi met de eigen kanariepiet.

Het Praathuis

Via de binnentuin kunnen bewoners naar Het Praathuis lopen. Dagelijks bezoeken de bewoners daar onze kruidenierswinkel, compleet met winkelmandjes. In Het Praathuis is tevens een koffiehoek waar mensen samenkomen: waar je met een eigen groepje gezellig wat kunt drinken of waar je in je eentje wat reuring kunt opzoeken. Er staat een mooie biljarttafel. Een kleine bibliotheek, een leestafel om de krant te lezen of een legpuzzel te maken. De grote ruimte is te verkleinen door een mobiele paneelwand. Zo is het mogelijk om in de kleinere ruimte een verjaardag te vieren met je familie, terwijl in de grotere zaal nog steeds gebruik kan worden gemaakt van de faciliteiten.

Salon

In Het Praathuis wordt nog gewerkt aan een salon, waar op gezette tijden een kapper de bewoners kan ontvangen. In deze salon komt tevens een behandelstoel waardoor ook een pedicure of schoonheidsspecialist een mooie plek heeft om behandelingen aan te bieden.

Zorgbadkamers

In de vleugels hebben we nog twee meer verborgen gedeelde ruimtes: twee zorgbadkamers voorzien van een groot ligbad. Hier kunnen de bewoners met een aan het plafond bevestigde tillift toch een heerlijk bad nemen.

Theetuin

Een gebouwtje naast de linkervleugel gaan we inrichten als theetuin. Een mooie lichte ruimte met openslaande deuren naar een ruim terras. Hier kunnen bewoners rustig schilderen, knutselen of timmeren. De theetuin is daarnaast een uitstekende locatie om een verjaardag te vieren met de familie.