Wonen en leven

 

Het Max Plazier Huis

Wij vinden dat het leven bij Het Max Plazier Huis veel moet bieden om het leven zo compleet mogelijk te maken. De rust heerst vooral in de groepswoningen en buiten maar voor wie dit wil en daar behoefte aan heeft is er meer te beleven. Bij ons is wonen niet alleen comfortabel maar ook zeer prettig. Alles is er op gericht dat bewoners zich thuis voelen in een woongroep van mensen die zoveel mogelijk bij elkaar passen en in de groepswoning alles vinden wat het leven aangenaam maakt voor 7 tot 8 bewoners.

Appartementen en huiskamers

Elke bewoner heeft een eigen appartement van ca. 24 mtr² met een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Elke bewoner richt zijn appartement zelf in met eigen meubels. Alles moet herkenbaar zijn voor de bewoner. De huiskamers zijn bij ons vooral gezellig om in te verblijven, redelijk groot en van alle gemakken voorzien. De grote keuken is daar de hotspot waar alle maaltijden met elkaar worden bereid.

Elke groepswoning heeft een eigen entree en algemene ruimtes zoals een grote volledig ingerichte keuken en een zitkamer.

Vrijwilligers tuin

Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om zich samen met ons over onze tuin te ontfermen, mee te denken over het ontwerp en bij te dragen aan het onderhoud.

Speciale badkamers met snoezelbaden

Wij hebben totaal 6 groepswoningen en op de begane grond twee speciale extra badkamers voorzien van alle gemakken met een mooi snoezelbad. Hier kunnen de bewoners met een aan het plafond bevestigde tillift toch een heerlijk bad nemen.

Op pad met onze bewoners

Onze bewoners zullen regelmatig mee op pad genomen worden naar buitenplaatsen. Wij hebben daartoe busjes staan die geschikt zijn voor rolstoelvervoer. Wij weten dat uitjes voor onze bewoners naar bijvoorbeeld de dierentuin in Anna Paulowna of naar het strand of naar het bos prachtig worden gevonden. Maar er zijn natuurlijk veel meer plekken waar wij onze bewoners naar mee naar toe zullen nemen. Wij willen het leven van onze bewoners zoveel mogelijk tot een feest maken.

Het leven buiten

Wij zijn ontzettend trots dat wij straks om het gehele pand een schitterend tuingebied hebben. Dit is een belangrijk onderdeel van onze missie, vrij naar buiten kunnen, geen deuren op slot. Want bij het beleven in het leven hoort ook een buitenleven. Bij ons zijn de buitendeuren van de groepswoningen tussen ca. 8.30 uur en ca. 22.00 uur los. Mensen zijn bij ons vrij om als dat fysiek mogelijk is zelf naar buiten te gaan. Buiten vinden de bewoners bij ons een dwaalgebied met wandelpaden, een prachtige vijver met terrassen, buitenzitjes, moestuin, een mooi klein bos, kippen en een boomgaard etc. Verder hebben wij bijvoorbeeld voor de actieve bewoners een knutselruimte. Veiligheid is bij ons belangrijk dus de inrichting buiten voorkomt dat men echt verdwaald raakt of in het water valt. Natuurlijk moeten wij ervoor zorgen dat onze bewoners niet pardoes de straat oplopen. Wij installeren om de gehele locatie daarom een vriendelijk groen of antraciet hek, niet te hoog en voorzien van groene flora.