Leven in vrijheid

Wij geloven dat onze bewoners alle vrijheid moeten ervaren om naar buiten te gaan, geen deuren op slot. Wanneer de voordeur van de groepswoning niet het einde van het dagelijkse leefgebied vormt, voegt die open deur veel toe aan het leven met dementie. In de groepswoningen en buiten heerst vooral rust. Maar voor wie dit wil en daar behoefte aan heeft is er meer te beleven.

Appartementen en gezamenlijke woonkamers

De 6 woongroepen dragen bloemen-namen: Lelie, Krokus, Narcis, Dahlia, Iris en Tulp. Iedere woongroep biedt ruimte aan acht persoonlijke appartementen en één gezamenlijke woonkamer waar we met elkaar koken, eten en de dag beleven. Elke bewoner heeft een eigen appartement met eigen badkamer en keukenblok. Het appartement wordt volledig naar eigen smaak ingericht, met eigen meubels. Een eigen vertrouwd plekje. Maar ook in de gezamenlijke huiskamers in de eigen woongroep is mogelijk nog ruimte voor dat eigen dressoir, die waardevolle foto of de vogelkooi met de eigen kanariepiet. Er wonen ook twee poesen en een hond in Het Max Plazier Huis. En buiten krijgen de loopeenden en de kippen dagelijks veel bezoek.

Het Praathuis

Via de binnentuin kunnen bewoners naar Het Praathuis lopen. Dagelijks bezoeken de bewoners daar onze kruidenierswinkel, compleet met winkelmandjes. In Het Praathuis is tevens een koffiehoek waar mensen samenkomen: waar je met een eigen groepje gezellig wat kunt drinken of waar je in je eentje wat reuring kunt opzoeken. Er staat een mooie biljarttafel. Een kleine bibliotheek, een plek om de krant te lezen of een legpuzzel te maken. Regelmatig worden er ook grotere activiteiten georganiseerd in Het Praathuis: van samen breien of bloemschikken tot samen dansen of genieten van een muziekoptreden.

Salon

In Het Praathuis bevind zich tevens een salon, waar op gezette tijden een kapper de bewoners kan ontvangen. Ook de pedicure is wekelijks aanwezig.  Daarnaast gebruiken we de salon om bewoners een verwen-momentje te bieden met bijvoorbeeld een gezichtsmasker, of samen de nagels te verzorgen. Ook kunnen we de kapperswasbak gebruiken om iemand een hoofdhuidmassage te geven, of hier de haren wassen wanneer iemand het niet prettig vindt om onder de douche te gaan.

Het Theehuis

In de tuin staat het Theehuis: een mooie lichte ruimte met een ruim zonnig terras. In of bij het Theehuis, kunnen bewoners rustig schilderen, knutselen of timmeren. Of alleen een kopje koffie of thee drinken met elkaar of met bezoek. Het theehuis is daarnaast een uitstekende locatie om een verjaardag te vieren met de familie.